gratis verzendenveilig betalen met IDEALgratis verzendenadvies nodig?

One Chain, niet alleen voor cricketliefhebbers

One Chain, een wijn voor cricketliefhebbers? Cricket, u weet wel, dat spel dat soms wel dagen duurt en waar Britten, en een heleboel burgers uit hun voormalige koloniën, helemaal lyrisch van kunnen worden. De producenten van deze wijn houden niet alleen van cricket maar ook van wijn.

Zoals je voor cricket niet alleen veel geduld moet hebben maar vooral goede techniek moet bezitten en lang en hard moet trainen, zo is het ook met wijn. Het gaat om de techniek en om hard werken en veel ervaring. En natuurlijk de grond! “One Chain” is niet alleen een knipoog naar cricket, het is een oude lengtemaat van 22 yards waarmee grond werd ingedeeld. De eigenaren willen daarmee zeggen dat ze met de eerste beginselen zijn begonnen: goede grond. Daar hebben ze eerst hun tijd ingestoken.

Vervolgens zijn ze gaan werken aan het verbeteren van hun techniek. “The wrong ‘un” en “the googly” zijn twee effectballen die de slagman op het verkeerde been zetten. Zo zijn deze wijnen ook. Je verwacht meer van hetzelfde, maar het blijken verrassend mooie wijnen te zijn.

The Wrong Un is een karakteristieke Australische blend. Zwart fruit, een beetje eikenhout, zoethout en kersen. Een mooie balans in de afdronk en vooral een fluwelen textuur.

The Wrong Un is samengesteld uit 60% Shiraz en 40% Cabernet Sauvignon. De druiven worden ‘s nachts geoogst. De vergisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks. Na 7 tot 10 dagen worden de schillen verwijderd. De temperatuur wordt per wijn aangepast tussen 16 en 26 graden.De wijn mag 6 maanden verder rijpen in roestvrijstalen tank, 10% van die tijd mag hij doorbrengen in vaten van Frans en Amerikaans eikenhout. Deze gevarieerde techniek wordt gebruikt om een zo constant mogelijke smaak te garanderen.

The Googly is een lekkere, pittige Chardonnay met geuren van rijpe meloen en appel en een beetje peer en honing. Een goed gebalanceerde wijn die u los kunt drinken of bij gegrilde kip, een zomerse salade of krab.

De druiven worden ‘s nachts geoogst en zo snel mogelijk geperst om te voorkomen dat fenolen uit de schil in de wijn terechtkomen. Na gisting in roestvrijstalen tanks wordt de wijn snel gebotteld.